Webinars

Donderdag 12 november 2020
12.30u – 14.00u

Economische highlights

Theon van Dijk, Chief Economist ACM, en Gulbahar Tezel, Econoom PwC, voeren een debat over belangrijke economische overwegingen en vaststellingen in de mededingingsjurisprudentie en beschikkingspraktijk in Nederland van het afgelopen jaar.

Kijk hier het webinar terug:

Woensdag 9 december 2020
16.00u – 17.30u

Complex mass claims: Insights from judges across Europe

Machteld de Monchy, advocaat De Brauw Blackstone Westbroek
en
Till Schreiber, managing director CDC Cartel Damage Claims Consulting

“Follow-on” procedures zijn vaak complexe massa schadezaken met talloze procedurele en inhoudelijke kwesties. Het gaat over het algemeen om meerdere eisers en gedaagden, parallelle zaken, een groot aantal incidenten en lange juridische en economische stukken. Het kan jaren duren voordat er een vonnis wordt gewezen. Dergelijke procedures zijn niet alleen belastend voor de betrokken partijen, maar ook voor de rechters.

Hoe kan een rechter navigeren door deze complexe procedures en het debat sturen in de richting van een zinvolle oplossing?

Machteld de Monchy, partner bij De Brauw Blackstone Westbroek en Till Schreiber, managing director van CDC kartelschadeclaims, zullen spreken met vier prominente rechters uit verschillende jurisdicties die te maken hebben met complexe massa schadezaken op het gebied van het mededingingsrecht, maar ook op andere gebieden zoals Investor Relations en consumentenbescherming.

In interviewvorm zullen Peter Roth, voorzitter van de UK Competition Appeal Tribunal, Mieke Dudok van Heel, rechter bij de rechtbank Amsterdam, Fabian Reuschle, rechter bij het Landgericht Stuttgart en Maria Arantzazu Ortiz Gonz√°lez, rechter bij het gerechtshof van Mallorca, hun inzichten en visies delen over hoe om te gaan met de uitdagingen van massavorderingen in hun respectievelijke jurisdicties.